Foto- CulturaMoto

14.03.2015, ora 12.30 – 12.55, Agora EX LIBRIS II, zona II de evenimente, Palas Mall, Atrium, nivel 0

TRITONIC BOOKS Bucureşti

Lansarea volumului Cultura Motocicletelor. Studii de sociologia moto-mobilității, autor: Prof. univ. dr. Gabriel Jderu, Colecția „Sociologie” a Editurii Tritonic. Participă profesori şi studenţi de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, comunitatea moto din Iaşi. Prezintă: Bogdan Hrib, editor Tritonic

Gabriel JDERU este doctor în sociologie și conferențiar universitar la Departamentul de Sociologie, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București. Predă cursuri de Metode și tehnici de cercetare sociologică, Sociologia corpului și Tehnici de cercetare a reclamelor. A participat în echipe de cercetare la granturi CNCSIS, UNFPA, UNICEF – Moldova, POSDRU și a fost director al grantului postdoctoral CNCSIS – UEFISCSU – Modernitate și mobilitate în România: motociclete, corp și emoții ale automobilității (2010 – 2012). A publicat cartea Introducere în sociologia emoțiilor (Polirom, 2012), a coordonat împreună cu Prof. univ. dr. Septimiu Chelcea volumulReflecția sociologică și refracția jurnalistică (Editura Economică, 2005) și este autor și coautor al mai multor capitole și studii publicate în cărți și reviste de specialitate. În prezent este interesat de cercetarea sociologică a moto-mobilității, auto-mobilității și a practicilor asociate. Recent a publicat articolul „Motorcycles, Body and Risk: The Motorcyclists’ Social Career” în Journal of Sociology (Sage, 2013).

 

 

14.03.2015, ora 13.00 – 13.25, Agora EX LIBRIS II, zona II de evenimente, Palas Mall, Atrium, nivel 0

love-crime-stories-la-librex-iai

TRITONIC BOOKS Bucureşti

Dezbatere și prezentări de carte: Love & Thriller. Iubirea în romanele mystery & thriller

Tony Mott – romanul Julieta avea un pistol, colecţia „Thriller & Mystery”, categoria: roman românesc.

Autorul despre sine: „Tony Mott este pseudonimul meu, iar dacă mama nu ar fi fost împiedicată de dragostea pentru tatăl meu şi m-aş fi născut în afara unei relaţii legalizate, ar fi fost şi numele meu. Sună complicat? Bine, mai simplu: Mott este numele pe care l-a purtat mama înainte de căsătorie, adică am un oarecare drept de a-l folosi, nu este ca şi cum aş fi deschis cartea de telefon şi l-aş fi ales la întâmplare. În copilărie aveam o pasiune în a-mi schimba viitoarea meserie cat mai des posibil. Alegerile erau, în general, excentrice: criminalist, arheolog, scafandru, psiholog, designer, medic, actor şi câte şi mai câte, funcţie de ceea ce citeam sau vedeam şi mi se părea mai interesant. Dacă nu am visat niciodată să devin scriitor, este pentru că nu mi s-a părut că ar fi o meserie. Dar scriu de când mă ştiu. Am publicat primul meu roman abia în 2008, cu toate că îl terminasem de mai bine de zece ani. Am lansat un volum de poezie, DOI este al doilea roman şi până la sfârşitul anului poate îl voi termina şi pe cel de-al treilea. Măcar de scris… în exterior, este ca şi când aş trăi simultan două existenţe paralele: una dintre ele se desfăşoară conform unui program prestabilit, în cadrul unei companii multinaţionale, iar cealaltă, la masa de scris în… compania personajelor, dar sunt aceeaşi persoană – încă nu am niciosenzaţie de dedublare – în care există acest mix ciudat de esenţe. Am vrut să fiu mai aproape de fiica mea, de prietenele ei care au devenit, între timp, şi ale mele şi am pornit blogul http://www.tonymott.ro/. Pentru ca voi să fiţi alături de mine în această călătorie, vă invit să citiţi şi să îmi trimiteţi cât mai des întrebările voastre sau propuneri de subiecte.”

Monica Ramirez, Seria Mystery & Thriller Alina Marinescu9-Istorii-Reutilizate_site

Anamaria Ionescu – Nume de cod: Arkon

Eugen Lenghel – volumul 9 Istorii reutilizate

Liviu Surugiu – romanul Atavic

Bogdan Hrib – romanul Ucideți generalul