000-FICTIUNI4_cover-scrisÎncepem anul precum l-am terminat. O atmosferă gri care te îndeamnă la „noir” şi „crime”, la depănat teoria conspiraţiei şi la investigat ce-a mai făcut big brother în versiunea sa corporatistă.

Continuăm cu seria de interviuri acordate lui Ionuț Bănuță de autorii nordici de mistery and thriller cu ocazia Gaudeamus 2013, însoţite de un altul în cam aceleaşi tonalităţi, oferit de un autor român al genului.

La capitolul literatură vă supunem atenţiei două schiţe semnate de Dănuţ Ungureanu si Florin Pîtea şi o cronică a recent apărutei antologii „Ferestrele timpului”, propusă de Stefana Czeller.  Și vă prezentăm în premieră absolută o povestirea a cunoscutului scriitor Petrică Sârbu, alias Don Simon

Două materiale sugerate de Rareş Iordache, doctor în filosofie, ne vor putea îndruma pe tărâmul viralului, instrument involuntar sau poate nu, al creşterii audienţei; în vreme ce articolul de creativ writing al lui Florin Pîtea, doctor în filologie, ne poate îndruma spre reţeta succesului, prin revizuire continuă.

Voi insista mai puţin asupra altor gânduri şi impresii propunându-vă pur şi simplu spre lectură prima ediţie din acest an a revistei Ficţiuni.ro.

Cât despre numărul viitor, vă putem dezvălui că va avea ca temă fantasticul şi mitologicul românesc.