Am primit la redacţie următorul anunț din partea cunoscuţilor scriitori și animatori Mihai Adăscăliţei şi Mircea Pricăjan, pe care vi-l reproducem întocmai:

Invitaţie la antologia de proză horror ROMANIAN CTHULHU

 Howard Phillips Lovecraft, pe scurt H.P. Lovecraft, este văzut ca unul dintre cei mai semnificativi autori de literatură fantastic și horror ai secolului XX. Una dintre cele mai importante creaţii ale lui H.P. Lovecraft este universal fictive cunoscut ca Universul Cthulhu sau Mitologia Cthulhu. Caracterizate prin prezenţa unor tomuri blestemate și misterioase, ascunzând în paginile lor știinţe interzise, de existenţa unor zeităţi străvechi și atotputernice, miturile Cthulhu sunt doar o parte a poveștilor lui H.P. Lovecraft bântuite de ameninţări cosmic, dimensiuni alternative, vise puternice și stranii, nebunie, distrugere fizică și psihică.

Editorii își doresc să aducă un tribut operei lui H.P. Lovecraft prin realizarea unei antologii tematice cu povestiri caracterizate de elementele literaturii lovecraftiene, dar fără a le neglija pe cele specifice literaturii autohtone. Povestirile trebuie să aibă ca element comun și România, fie ca loc de desfășurare a poveștii, fie ca naţionalitate a personajelor sau a elementelor cotidiene, istorice, folclorice și mitologice care se îmbină cu elementele lovecraftiene.

Lungimea povestirilor: 4000 – 8000 de cuvinte (cele mai scurte sau mai lungi vor fi discutate înainte de a fi propuse pentru antologie)

Termenul limită de trimitere a povestirilor: 31 iulie 2014.

Vă rugăm trimiteţi povestirile originale, inedite, sub forma unui atașament la e-mail. Indicaţi ca subiect al e-mail-ului „Antologie lovecraftiană: propunere text“ urmat de titlul lucrării dumneavoastră. Textele se trimit la adresa: romaniancthulhu@gmail.com

Vă dorim inspiraţie şi spor la scris!

Mihai Adăscăliţei şi Mircea Pricăjan

 P.S.  Găsiţi o sugestie video aici.