traian-t-cosovei

Traian T. Coşovei, 1954-2014

Asociaţia Culturală Direcţia 9 instituie Premiul naţional pentru debut în poezie ”Traian T. Coşovei”. Premiul constă în publicarea şi promovarea volumului de debut al câştigătorului. Volumul de debut al premiantului va fi lansat în octombrie 2014, cu ocazia Galei tinerilor scriitori ”Traian T. Coşovei”, organizată de Asociaţia Culturală Direcţia 9. Data limită pentru expedierea grupajelor este 31 mai 2014, ora 24.00. ” Ca toţi creatorii autentici, poetul Traian T. Coşovei a fost generos. Lista tinerilor poeţi pe care i-a încurajat, prezentat şi promovat este impresionantă. Sîntem, astfel, încredinţaţi că avem acordul său în acest demers”, a spus Adrian Suciu, unul dintre membrii juriului.

Se pot înscrie concurenţi nedebutaţi în volum, indiferent de vârstă şi fără nicio condiţionare. Concurenţii vor înscrie un grupaj de minim 30 de poeme, în format electronic. Grupajele vor fi culese cu caractere Times New Roman, corp 14 şi vor fi expediate pe e-mail directia9@yahoo.com de pe un e-mail care nu conține indicii privind identitatea autorului. Grupajele trimise de pe e-mail-uri care conțin numele autorului sau indicii privind acesta vor fi descalificate. De asemenea, indicarea unor indicii publice în legătură cu grupajul trimis, de către autor sau apropiați ai acestuia, din care să rezulte o legătură între poet și grupajul trimis, va duce la descalificare. Data limită pentru expedierea grupajelor este 31 mai 2014, ora 24.00.

Juriul ediţiei 2014 a Premiului naţional pentru debut în poezie ”Traian T. Coşovei” este compus din scriitoriiFlorin IaruIon MureşanAdrian Suciu. Fiecare dintre membrii Juriului va juriza separat grupajele înscrise în concurs şi va furniza un clasament cuprinzînd primele trei poziţii. Toate grupajele nominalizate de către cei trei membri ai Juriului vor intra în faza finală şi vor beneficia de o a doua jurizare, cîştigătorul urmînd să fie decis cu minim două voturi din trei în această fază a jurizării.

Ştire preluată de la Agenţia de Carte.

 

891 Total Views 1 Views Today