city_by_dentyou-d57y962

Proverbul spune că vei culege ceea ce ai semănat. Sau, mai rău, că dacă semeni vânt, culegi furtună. Fiind vremea plantărilor de primăvară dorim să punem răsadurile ce vor înflori la vară şi să plantăm pomii ce vor face rod în anii ce urmează…

Cu gândul la cele ce vor veni, ca orice grădinari care se respectă, vă propunem un concurs literar pentru debutanţi şi începători…

Tema: REALITATEA DEFORMATĂ (Distopie)

Concursul se organizează la secțiunea proză scurtă/schiţă şi se adresează tuturor celor care nu au debutat cu volum, indiferent de vârstă. Textul propus spre jurizare va fi original, tehnoredactat în limba română, cu diacritice, folosind fontul Times New Roman, de mărime 12, la un rând şi jumătate.

Sugerăm ca mărimea manuscrisului să nu fie mai mare de 4 pagini A4 (maxim 8.000 de semne), dar vom accepta textele care depăşesc cu câteva rânduri numărul de pagini.

Autorii pot participa cu o singură lucrare, ceea ce îi va obliga să fie primii lor critici.

Toate lucrările vor fi semnate cu numele real (menţionând şi vârsta biologică a autorului) şi trimise doar electronic, prin pagina de contact până la data de 25 aprilie 2015, ora 23.59, inclusiv.

Concursul nu implică taxă de participare şi va fi dotat cu premii constând în cărţi.

În plus, marele premiu va aduce autorului cazarea gratuită la Festivalul Science & Fiction Râşnov 2015.

Aşadar aveţi 30 de zile la dispoziţie pentru a scrie, a reface, a cizela, a corecta şi a ne trimite textele literare.

 

VĂ URĂM MULTĂ INSPIRAŢIE ŞI SUCCES !

P.S. Aşteptăm texte (în afara concursului) şi de la colaboratorii noştri fideli pe care îi furnică imaginaţia…