Reluăm anunțul din 10 ianuarie 2016, publicat pe pagina de Facebook, pentru a vă comunica și pe această cale startul selecției de texte pentru prima Antologie Ficțiuni.ro.

Tema va fi „Cyber Noir“, cu trimitere la cyber-crime, cyber-punk, noir și orice combinație a lor.  Cyber-crime poate fi percepută ca fiind de domeniul SF. Nu este neapărat așa. Cyber-crime a devenit un serviciu de amploare mondială, cu buget de peste șapte miliarde de dolari doar la nivelul SUA, fapt prezentat într-o statistică pentru 2014. Cyber Noir ar trebui să atragă atenția și românilor asupra acestui fenomen, a implicațiilor informatizării intensive și a automatizării excesive. Cibernetica e utilă, dar aplicata în grabă și fără o evaluare aprofundată poate chiar să distrugă civilizația.

cyber_crime_041705344679dsdasda-624x350Propunerile voastre literare le primim prin intermediul http://Fictiuni.ro, pagina de contact, sau la adresa noastră de e-mail contact@fictiuni.ro până la data de 31 martie 2016. Textele trimise vor respecta regulile obișnuite, fără formatare excesivă, cu diacritice și, bineînțeles, scrise în limba română, având o dimensiune aproximativă de 40000 de semne.

Provocarea fiind lansată, vă aşteptăm creaţiile cu interes!

 

Redacția ficțiuni.ro