caldura-ghetarilor-nic-dobreStimată redacție,

Dacă e prea oficial, înlocuiți cu ce vă vine la îndemână. Căutam volumul doi din Seria Ancestorilor a lui Nic Dobre și am dat peste fragmentul publicat de voi. Cum naiba ați făcut, că exact scena asta m-a dezamăgit cel mai mult. Nu spun că-i prost scrisă. E doar… na, te face să râzi, ca și cum ar face confuzie între distanțe. Metri și kilometri, dacă înțelegeți. Gen, la un kilometru se înălța coloana de fum, și pe urmă, nu erau 50 ca în manual (by the book – e din americană) ci doar 30. Dar structurile erau șubrede, gen. Clar că erau deasupra New-Yorkului, că Bucureștiul nu avea nici roboți stând pe vine în poziția de alimentare din priză, nici 30 de kilometri diametru, ce să mai vorbesc de rază, deși buline roșii lipeau într-una.
Băi, cartea nu e rea, că altfel nu căutam urmarea, da uneori te face să mai sări din pagini. Ca alea cu cristalul și secvența de salvare care deschidea toate ușile. Prea seamănă a film de-ăla cu explicații. Și pe urmă repetă, da-i vine și gândul cel mare: să nu-i dea prea multe detalii lui Helen… Asta m-a dat pe spate. Pă bune?!? Da pă mine de ce să mă chinuie?
În fine, e altceva decât verzeala aia înfiorătoare din Vegetal. Băieți buni, dar luați separat. Apropos – Mineral? No way. După ce am adormit la fiecare cinci pagini, gen, măcar Căldura mă mai făcea să râd. Și mai aduce un pic a Stargate, un pic a Silent Runner, un pic The Day After. Am zis că seamănă prea mult a film cu diaree verbală, nu?
Dacă merită? Merită da așteptați reducerile. La elefant tre să vină gen chiar acum. E de sezon, cu zăpadă și înghețată multă pe jos.

1Reader

26.10.2016


(Toate articolele din această categorie sunt și vor fi anonime; Apreciem toate opiniile fie ele pozitive sau negative, câtă vreme sunt sincere și nu sunt ofensive.)

Căldura Ghețarilor. Seria Ancestorilor. Vol.1, de Nic Dobre

Smart Publishing, 2016
Numar pagini: 304
ISBN: 978-606-94108-6-8