Una pleacă, alta vine. De fapt revine, sub o nouă formă, sub o nouă conducere. Am remarcat nu de mult anunțul ce a precedat apariția noii ediții a Revistei Nautilus, sub egida prestigioasei edituri Nemira. Ne bucurăm astăzi să răsfoim paginile virtuale și poate, într-un viitor apropiat, pe cele plăcut de răsfoit ale unei reviste de colecție.

Marian Coman, cunoscut scriitor și jurnalist, colaborator apropiat al Revistei HAC!, unde ne-a încântat mai multe sezoane, a preluat cârma noii reviste, aducând un proaspăt suflu de normalitate și implicare în viața literară a urbei.

Preluăm și apreciem la justa valoare câteva îndemnuri și principii care ar trebui însușite, din pledoaria pro domo intitulată sobru „Ghidul colaboratorului”, îndemnându-vă să-l citiți cu atenție, alături de celelalte pagini ale unui prim număr, deosebit de atrăgător prin titlurile și autorii pe care-i include.

Felicitări Nemira, la cât mai mult multe ediții – Revista Nautilus!

Cum spuneam, sunt câteva tipuri de texte non-fiction de care nu suntem interesați. În primul rând, nu ne trimite articole apărute deja în altă parte. Apoi, nu vrem să publicăm recenzii de carte seci, prăfuite sau alambicate pe care le-ar citi doar autorii volumelor recenzate și părinții lor. Știi despre ce vorbim, suntem siguri. Nu ne interesează nici articolele despre evenimentele din fandomul românesc, despre premiile cutare sau cutare, nu ne privesc disputele dintre grupul X și gașca Y, iar polemicile și atacurile la persoană nu își vor găsi locul aici.”

Fragment preluat din http://revistanautilus.ro/ghidul-colaboratorului/