2017 – Număr prim

O nouă provocare se întrevede dincolo de orizont. NASA șoptește cu mare discreție despre un sistem planetar cu 7 planete favorabile vieții, într-un sistem relativ apropiat. Dar totuși aflat la o distanța enormă. 7 este un număr prim.
Cicadele au cicluri de reproducere de 13 sau 17 ani, pentru a scăpa de prădători, care beneficiază de cicluri mai scurte și de obicei pare. 13 și 17 sunt numere prime.

Numerele prime au revenit recent în atenția matematicienilor, după ce s-au descoperit anumite regularități în geneza acestora. Numerele prime par a guverna universul, de la replicarea ADN-ului, până la complexa dinamică galactică.
De aceea, în acest an reprezentat printr-un număr prim – 2017, nu mă pot opri sa observ că deși influențele negative nu scad, cele evident pozitive au crescut semnificativ. Nu sunt un adept al numerologiei, dar matematica și mecanica cunoașterii mă îndeamnă să cred că numerele au influență semnificativă asupra proceselor gândirii, a organizării și filtrării gândurilor și ideilor pozitive, creatoare, pentru a le reține, în devenirea alchimică a visului înspre realitate.

Prin urmare, vă doresc tuturor, în acest sfârșit de iarnă, în acest început de primăvară, la granița între repaus și devenire, un an de maximă creativitate, eliberat de minciuni și influențe nefaste.

Un 2017 plin de maxime!

Eugen Lenghel

http://lenghel.net

Eugen Stefan Lenghel (n. 10 ianuarie 1966) este specialist în informatică cu experiență de peste 30 de ani. Din 1986 a frecventat Cenaclul studențesc „Solaris”, intrând în viața literară doar puțin după începutul vieții profesionale. Una dintre prozele sale a fost selectată pentru publicare în Almanahul „Anticipația 1990”, urmată de publicarea în numărul 6 al colecției „Clubul SF”, în 1990, a altor două povestiri. După o perioada de consolidare profesională, a reluat activitatea literară în paginile unor reviste online și antologii, dintre care se pot menționa antologia de proză scurtă "Ferestrele Timpului", Tracus Arte, 2013 şi antologia de poem fantastic "Cerul de Jos", Editura Virtuală, 2013. Debutul în volum personal este concretizat prin selecția de proză scurtă "9 Istorii Reutilizate", Editura Tritonic, 2014. În același an, la Târgul de carte Gaudeamus, lansează volumul de proză scurtă "Numărătoare Inversă", la editura Tritonic. În 2015 an revine cu volumul "Fermierul virtual", la Editura Tracus Arte dublat de volumul prin care abordează noi tematici "Instabilitate cuantică", la Tritonic, ambele fiind lansate la Târgul de carte Gaudeamus 2015. Urmează lansarea în 2017 a volumului „Proximul cuantic”, publicat cu sprijinul Editurii Eikon, care cuprinde două proze premiate. Pe lângă volumele de mai sus, contribuie cu de proză scurtă, eseuri și articole diverse în Luceafărul de dimineață, Revista SRSFF, Revista Nautilus, Gazeta SF şi Fictiuni.ro. Experiența de coordonator în publicistica virtuală începând cu 2010, i-a permis ca în 2013 să înființeze revista de literatură și arte vizuale Fictiuni.ro, pe care o conduce în prezent. Tot în 2013 inițiat și continuă să organizeze Festivalul Science & Fiction de la Râșnov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!