Concurs – 100 de lei premiu pentru cel mai bun text literar al lunii!

Începând cu data de 10 iulie 2021, revista online Ficțiuni.ro organizează lunar un concurs de proză scurtă, pentru care sunt acceptate texte ce respectă următoarele condiții:

  1. Lucrările vor fi originale, netipărite și nepublicate anterior în format electronic. 
  2. Textele primite vor fi redactate în proză, în limba română, și vor respecta normele de ortografie și punctuație în vigoare. Nu se admit excepții de la scrierea cu diacritice.
  3. Lucrările vor avea o lungime cuprinsă între 5.000 și 10.000 de semne, inclusiv spațiile aferente, putând fi considerate deci schițe. Rugăm să includeți la sfârșitul textului o scurtă autobiografie și adresa profilului de reț€a socială pe care îl dețineți: facebook, instagram, etc.
  4. Toate textele vor fi culese în format electronic, compatibil sau cu Microsoft Word sau cu Google Docs, fără formatări decorative.
  5. Nu există o restricție referitoare la subgenul literar ales de autor, dar se va acorda importanță calității artistice a lucrării și mesajului transmis cititorului.
  6. Pe cât posibil, se vor evita expresiile licențioase. Abuzul în utilizarea lor va duce la descalificarea textului.
  7. Toate lucrările trimise vor fi semnate cu numele real al autorului, precizându-se pseudonimul literar, dacă se dorește folosirea unuia. Nu există restricții cu privire la experiența literară a autorului, nici referitoare la vârstă, pregătire, sex, țara de reședință, convingeri, apartenențe la cluburi și organizații literare.
  8. Prozele vor fi trimise pe adresa de e-mail contact[at]fictiuni.ro sau prin pagina https://fictiuni.ro/contact/
  9. Schițele pot fi trimise oricând după începutul concursului, doar că data limită a trimiterilor este 31 iulie 2021, la 23,59, ora României. Textele trimise ulterior vor fi luate în considerare pentru concursul lunii următoare.

Redacția Ficțiuni.ro acorda un singur premiu, în valoare de 100 de lei, celui mai bun text, cu condiția să existe cel puțin unul care să respecte criteriile de mai sus și să aibă valoare literară.

Premiul primei ediții a concursului va fi anunțat în revista Ficțiuni.ro, cel mai târziu în data de 5 septembrie 2021.

Fictiuni.ro

Sugestii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.