Concurs – 100 de lei premiu pentru cel mai bun text literar al lunii!

 Concurs – 100 de lei premiu pentru cel mai bun text literar al lunii!

Începând cu data de 10 iulie 2021 – până la 31 iulie 2022, revista online Ficțiuni.ro organizează lunar un concurs de proză scurtă, pentru care sunt acceptate texte ce respectă următoarele condiții:

 1. Lucrările vor fi fără excepție opere originale ale persoanei care le trimite, netipărite și nepublicate anterior. Sunt excluse traducerile, în orice formă ar fi. Se admite o singură proză pentru fiecare autor.
 2. Textele trimise vor fi redactate ca proză în limba română și vor respecta normele curente ale gramaticii limbii române. Folosirea diacriticelor este obligatorie (font Times New Roman, mărime 12).
 3. Lucrările se vor incadra între 5.000 și 10.000 de semne, inclusiv spații.
 4. Toate textele vor fi culese în format electronic compatibil fără formatări decorative.
 5. Nu există o restricție referitoare la subgenul literar ales de autor, dar se va acorda importanță calității artistice a lucrării și mesajului transmis cititorului. 
 6. Pe cât posibil, se vor evita expresiile licențioase. Abuzul în utilizarea lor va duce la descalificarea textului.
 7. Toate lucrările trimise vor fi semnate cu numele real al autorului, precizându-se pseudonimul literar, dacă se dorește folosirea unuia.
 8. Rugăm să includeți la sfârșitul textului o scurtă autobiografie și adresa unui profil de rețea socială pe care îl dețineți: Facebook, Instagram, etc. Participanții a căror identitate nu poate fi verificată vor fi excluși din concurs. Vor fi respectate toate normele de prelucrare a datelor personale. Dacă doriți să vă păstrați datele confidențiale, vă rugăm să nu trimiteți texte. 
 9. Prozele vor fi trimise pe adresa de e-mail contact @ fictiuni.ro sau prin intermediul paginii de contact. Se acceptă trimiterea prin pagina de Facebook a revistei. 
 10. Lucrările participante pentru luna în curs pot fi trimise până în ultima zi a lunii, ora locală 23:59. 
 11. Vă rugăm să nu retrimiteți textele la ediții ulterioare ale concursului indiferent dacă sunt în forma inițială sau corectate. Dacă nu au fost evidențiate de prima dată, nu vor fi nici mai târziu. Deși pare ceva de la sine înțeles, e necesar să menționăm și acest aspect.

Redacția Ficțiuni.ro acorda premiul în valoare de 100 de lei celui mai bun text prezentat care respectă criteriile enumerate mai sus și are certă valoare literară.

Nu vor fi tolerate plagiatul, tentativele de fraudă sau identitațile false.

Căștigătorii concurului vor fi anunțați și publicați în revista Ficțiuni în prima decadă a lunii următoare.

[Ne rezervăm dreptul de a adapta regulamentul în scopul clarității și participării oneste.]

Fictiuni.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!