Neomodernismul şi Generaţia ’60. Context ideologic şi cultural
A apărut Revista de suspans #14
Am primit la redacţie ştirea privind apariţia numărului pe luna noiembrie (#14) al Revistei de suspans, prezentată mai jos.
Invitata specială a acestui număr este scriitoarea australiană Angela Slatter, autoarea mai multor volume de proză scurtă şi a unui roman. Mihai Adăscăliţei a consemnat un interviu în exclusivitate pentru cititorii români ai Angelei Slatter, iar pentru a se familiariza cu scrisul australiencei, cititorii Revistei de suspans pot citi povestirea Fata sicrierului (recompensată în 2012 cu premiul British Fantasy pentru povestire), în traducerea lui Dan Butuza. Tot Dan Butuza semnează şi traducerea în limba engleză a povestirii Cezarinei Anghilac, “On the Front Page”, pe care cititorii revistei au putut-o citi în limba română în numărul trecut (#13). Revista de suspans continuă astfel efortul de prezentare a autorilor români pe care îi publică şi publicului mai larg, vorbitor de limbă engleză.
Dintre atracţiile acestui număr, spicuim: o recenzie semnată de Mircea Pricăjan la cea mai recentă apariţie editorială marca Stephen King, Doctor Sleep, precum şi alte recenzii la cărţi de Tim Lebbon, Ian Rankin, P.D. James, Andrea Camilleri; cronici de film la pelicule recent lansate în România, cum ar fi Carrie, Gravity şi The Family; un eseu de Celestin Cheran intitulat “Cine sunt scriitorii?”; proză de Răzvan Ţuculescu, Adrian Voicu, Andrei Gaceff, Mirabela Bendea, Celestin Cheran, Mihai-Hafia Traista, Nicolette Orghidan, Valentina Muşat.
Nu lipsesc nici rubricile permanente. La Profesionistul, George Arion oferă un fragment din deschiderea romanului Insula cărţilor, noul său thriller care se va lansa cu ocazia târgului de carte Gaudeamus. La Filiera, Bogdan Hrib povesteşte cum a fost la târgurile şi festivalurile recent încheiate (Salonul hunedoarean al cărţii şi FILIT). La Pervertirea, Cristina Nemerovschi dezvăluie câteva dintre lucrurile care o inspiră. Iar la Kindle, Mircea Pricăjan prezintă pe scurt şase cărţi horror şi fantasy.
Ca şi până acum, coperta şi ilustraţiile care însoţesc prozele sunt semnate de Cristina Schek şi fac parte din grupajul intitulat “Hytcho”.
*
Revista de suspans este o publicaţie electronică independentă dedicată literaturii de suspans. A fost fondată în septembrie 2012 de Mircea Pricăjan. Apare în prima zi a fiecărei luni.