A apărut Revista de suspans #14

CopertaRS14-bookAm primit la redacţie ştirea privind apariţia numărului pe luna noiembrie (#14) al Revistei de suspans, prezentată mai jos.

Invitata specială a acestui număr este scriitoarea australiană Angela Slatter, autoarea mai multor volume de proză scurtă şi a unui roman. Mihai Adăscăliţei a consemnat un interviu în exclusivitate pentru cititorii români ai Angelei Slatter, iar pentru a se familiariza cu scrisul australiencei, cititorii Revistei de suspans pot citi povestirea Fata sicrierului (recompensată în 2012 cu premiul British Fantasy pentru povestire), în traducerea lui Dan Butuza. Tot Dan Butuza semnează şi traducerea în limba engleză a povestirii Cezarinei Anghilac, “On the Front Page”, pe care cititorii revistei au putut-o citi în limba română în numărul trecut (#13). Revista de suspans continuă astfel efortul de prezentare a autorilor români pe care îi publică şi publicului mai larg, vorbitor de limbă engleză.

Dintre atracţiile acestui număr, spicuim: o recenzie semnată de Mircea Pricăjan la cea mai recentă apariţie editorială marca Stephen King, Doctor Sleep,  precum şi alte recenzii la cărţi de Tim Lebbon, Ian Rankin, P.D. James, Andrea Camilleri; cronici de film la pelicule recent lansate în România, cum ar fi Carrie, Gravity şi The Family; un eseu de Celestin Cheran intitulat “Cine sunt scriitorii?”; proză de Răzvan Ţuculescu, Adrian Voicu, Andrei Gaceff, Mirabela Bendea, Celestin Cheran, Mihai-Hafia Traista, Nicolette Orghidan, Valentina Muşat.

Nu lipsesc nici rubricile permanente. La Profesionistul, George Arion oferă un fragment din deschiderea romanului Insula cărţilor, noul său thriller care se va lansa cu ocazia târgului de carte Gaudeamus. La Filiera, Bogdan Hrib povesteşte cum a fost la târgurile şi festivalurile recent încheiate (Salonul hunedoarean al cărţii şi FILIT). La Pervertirea, Cristina Nemerovschi dezvăluie câteva dintre lucrurile care o inspiră. Iar la Kindle, Mircea Pricăjan prezintă pe scurt şase cărţi horror şi fantasy.

Ca şi până acum, coperta şi ilustraţiile care însoţesc prozele sunt semnate de Cristina Schek şi fac parte din grupajul intitulat “Hytcho”.

*

Revista de suspans este o publicaţie electronică independentă dedicată literaturii de suspans. A fost fondată în septembrie 2012 de Mircea Pricăjan. Apare în prima zi a fiecărei luni. 

Eugen Lenghel

http://lenghel.net

Eugen Stefan Lenghel (n. 10 ianuarie 1966) este specialist în informatică cu experiență de peste 30 de ani. Din 1986 a frecventat Cenaclul studențesc „Solaris”, intrând în viața literară doar puțin după începutul vieții profesionale. Una dintre prozele sale a fost selectată pentru publicare în Almanahul „Anticipația 1990”, urmată de publicarea în numărul 6 al colecției „Clubul SF”, în 1990, a altor două povestiri. După o perioada de consolidare profesională, a reluat activitatea literară în paginile unor reviste online și antologii, dintre care se pot menționa antologia de proză scurtă "Ferestrele Timpului", Tracus Arte, 2013 şi antologia de poem fantastic "Cerul de Jos", Editura Virtuală, 2013. Debutul în volum personal este concretizat prin selecția de proză scurtă "9 Istorii Reutilizate", Editura Tritonic, 2014. În același an, la Târgul de carte Gaudeamus, lansează volumul de proză scurtă "Numărătoare Inversă", la editura Tritonic. În 2015 an revine cu volumul "Fermierul virtual", la Editura Tracus Arte dublat de volumul prin care abordează noi tematici "Instabilitate cuantică", la Tritonic, ambele fiind lansate la Târgul de carte Gaudeamus 2015. Urmează lansarea în 2017 a volumului „Proximul cuantic”, publicat cu sprijinul Editurii Eikon, care cuprinde două proze premiate. Pe lângă volumele de mai sus, contribuie cu de proză scurtă, eseuri și articole diverse în Luceafărul de dimineață, Revista SRSFF, Revista Nautilus, Gazeta SF şi Fictiuni.ro. Experiența de coordonator în publicistica virtuală începând cu 2010, i-a permis ca în 2013 să înființeze revista de literatură și arte vizuale Fictiuni.ro, pe care o conduce în prezent. Tot în 2013 inițiat și continuă să organizeze Festivalul Science & Fiction de la Râșnov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!