Prima ediţie, sus pe reţea

Am reuşit să scoatem revista la termen, conform anunţului iniţial, iar aceasta se datorează în mare parte colaboratorilor noştri. Deloc de neglijat a fost şi efortul echipei de redacţie, în special cel depus de art director-ul Ionuţ Bănuţă. Am primit materiale până în ultima clipă, chiar şi în prima zi a lansării, ceea ce pentru mine a fost o surpriză plăcută. Sincer, sunt încântat de atenţia de care se bucură revista încă de la început. De aceea ne-am grăbit cu concursul anunţat tot astăzi şi dorim ca acesta să reprezinte doar începutul.

Dacă aveţi sugestii, comentarii, articole, tot felul de idei care par să merite a fi împărtăşite, scrieţi-ne şi ne vom strădui să vă răspundem.

Eugen Lenghel

 

Eugen Lenghel

http://lenghel.net

Eugen Stefan Lenghel (n. 10 ianuarie 1966) este specialist în informatică cu experiență de peste 30 de ani. Din 1986 a frecventat Cenaclul studențesc „Solaris”, intrând în viața literară doar puțin după începutul vieții profesionale. Una dintre prozele sale a fost selectată pentru publicare în Almanahul „Anticipația 1990”, urmată de publicarea în numărul 6 al colecției „Clubul SF”, în 1990, a altor două povestiri. După o perioada de consolidare profesională, a reluat activitatea literară în paginile unor reviste online și antologii, dintre care se pot menționa antologia de proză scurtă "Ferestrele Timpului", Tracus Arte, 2013 şi antologia de poem fantastic "Cerul de Jos", Editura Virtuală, 2013. Debutul în volum personal este concretizat prin selecția de proză scurtă "9 Istorii Reutilizate", Editura Tritonic, 2014. În același an, la Târgul de carte Gaudeamus, lansează volumul de proză scurtă "Numărătoare Inversă", la editura Tritonic. În 2015 an revine cu volumul "Fermierul virtual", la Editura Tracus Arte dublat de volumul prin care abordează noi tematici "Instabilitate cuantică", la Tritonic, ambele fiind lansate la Târgul de carte Gaudeamus 2015. Urmează lansarea în 2017 a volumului „Proximul cuantic”, publicat cu sprijinul Editurii Eikon, care cuprinde două proze premiate. Pe lângă volumele de mai sus, contribuie cu de proză scurtă, eseuri și articole diverse în Luceafărul de dimineață, Revista SRSFF, Revista Nautilus, Gazeta SF şi Fictiuni.ro. Experiența de coordonator în publicistica virtuală începând cu 2010, i-a permis ca în 2013 să înființeze revista de literatură și arte vizuale Fictiuni.ro, pe care o conduce în prezent. Tot în 2013 inițiat și continuă să organizeze Festivalul Science & Fiction de la Râșnov.

Sugestii

2 Comments

  • Bună seara! Aș avea o întrebare: cum se pot trimite texte literare spre revista d-voastră? O seară bună!

    • Sărut mâna.

      Vă mulţumim pentru întrebare şi pentru intenţia de a colabora. Detalii care vă vor răspunde găsiţi în partea de sus a paginii, la Colaborare.
      http://fictiuni.ro/contact/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.