Ad Astra – avanpremieră

 Ad Astra – avanpremieră

Pe data de 20 septembrie 2019 va avea loc lansarea oficială a filmului SF-thriller Ad Astra. Filmul se va bucura de o lansare la nivel internațional, ceea ce va permite publicului românesc de film să îl poată vedea chiar cu câteva ore înainte de cel american.

Cel mai adesea, studiourile de peste ocean tind să refolosească reîncălzirea unor scenarii mai vechi, producerea de urmări la filme cu succes de casă sau să încerce transpunerea pentru marele ecran a unor benzi desenate a căror rețetă s-a dovedit în timp că au priză la public.

De această dată, spre surprinderea multor cinefili, ni se propune un scenariu nou, fără mega-super-supra eroi…

Regizorul James Gray are la activ filme ca Orașul pierdut Z ( The Lost City of Z, 2016), Emigrantul (Emmigrant, 2013) sau Legea tăcerii (The Yards, 2000), dovedind de fiecare dată că dorește să se implice și ca scenarist.

De această dată l-a cooptat și pe Ethan Gross, cunoscut publicului american pentru scenariile scrise pentru serialul american Fringe sau pentru faptul că a fost coscenarist la thrillerul Klepto.

Așadar, cartea de vizită a scenariștilor ne oferă ocazi să sperăm.

Un alt atú  al filmului se anunță folosirea elvețianului Hoyte Van Hoytema ca director de imagine. Contribuțiile lui anterioare vorbesc de la sine: Dunkirk (2017), Interstellar:Călătorind prin univers (Interstellar, 2014), Ea (Her, 2013), Un spion care știa prea multe (Tinker Tailor Soldier Spy, 2011), Luptătorul (The Fighter, 2010) sau Legături de sânge (Låt den rätte komma in, 2008).

Deocamdată, realizatorii au dezvăluit doar că astronautul Roy McBride (interpretat de Brad Pitt) călătorește până la marginile sistemului nostru solar pentru a-și găsi tatăl dispărut ( în rolul tatălui apare Tommy Lee Jones) și a rezolva un mister care amenință supraviețuirea planetei noastre. Călătoria lui va scoate la iveală secrete ce se vor dovedi o provocare pentru existența umană și locul ei în cosmos.

Firește, o bună parte din public va fi atrasă de distribuție: Brad Pitt, Tommy Lee Jones, Ruth Negga, Liv Tyler și Donald Sutherland. Pentru ultimul din listă m-aș fi dus și eu până la marginile universului.

Sper că partea de horror nu e dată de o apariție episodică a Angelinei Jolie și că vom avea cu toții ocazia să ne bucurăm de un film nou.

 

Nicu Gecse

Nicu Gecse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!