Concursul Ficțiuni, iulie 2021

 Concursul Ficțiuni, iulie 2021

Se pare că iulie a fost o lună prea fierbinte pentru scris. Chiar și pentru noi, reactivarea revistei nu a fost o bătaie din palme și ca să spunem adevărul, pagina de contact a avut de suferit în urma actualizărilor automate. Dar interesul acordat competiției a fost demonstrat – am primit mesaje pentru concurs chiar și în ultima zi a lunii.

De aceea ținem să vă mulțumim pentru bunele intenții și vă dorim să perseverați – talentul este doar un procent din orice operă, restul de nouzeci și nouă vine doar cu sudoare și efort. Exersați – scrieți, corectați, rescrieți, sunt etape ale lucrării prin care am trecut fiecare în parte.

O parte dintre textele primite la redacție nu au întrunit condițile necesare enunțate în regulamentul concursului, celelalte fiind sub nivelul literar așteptat pentru publicare. Prin urmare nu ne putem declara mulțumiți, neavând cum acorda premiul lunii iulie.

Acest lucru nu trebuie să descurajeze pe nimeni, ba chiar dimpotrivă, talentul are o șansă reală de a fi răsplătit!

 

Eugen Lenghel

http://lenghel.net

Eugen Stefan Lenghel (n. 10 ianuarie 1966) este specialist în informatică cu experiență de peste 30 de ani. Din 1986 a frecventat Cenaclul studențesc „Solaris”, intrând în viața literară doar puțin după începutul vieții profesionale. Una dintre prozele sale a fost selectată pentru publicare în Almanahul „Anticipația 1990”, urmată de publicarea în numărul 6 al colecției „Clubul SF”, în 1990, a altor două povestiri. După o perioada de consolidare profesională, a reluat activitatea literară în paginile unor reviste online și antologii, dintre care se pot menționa antologia de proză scurtă "Ferestrele Timpului", Tracus Arte, 2013 şi antologia de poem fantastic "Cerul de Jos", Editura Virtuală, 2013. Debutul în volum personal este concretizat prin selecția de proză scurtă "9 Istorii Reutilizate", Editura Tritonic, 2014. În același an, la Târgul de carte Gaudeamus, lansează volumul de proză scurtă "Numărătoare Inversă", la editura Tritonic. În 2015 an revine cu volumul "Fermierul virtual", la Editura Tracus Arte dublat de volumul prin care abordează noi tematici "Instabilitate cuantică", la Tritonic, ambele fiind lansate la Târgul de carte Gaudeamus 2015. Urmează lansarea în 2017 a volumului „Proximul cuantic”, publicat cu sprijinul Editurii Eikon, care cuprinde două proze premiate. Pe lângă volumele de mai sus, contribuie cu de proză scurtă, eseuri și articole diverse în Luceafărul de dimineață, Revista SRSFF, Revista Nautilus, Gazeta SF şi Fictiuni.ro. Experiența de coordonator în publicistica virtuală începând cu 2010, i-a permis ca în 2013 să înființeze revista de literatură și arte vizuale Fictiuni.ro, pe care o conduce în prezent. Tot în 2013 inițiat și continuă să organizeze Festivalul Science & Fiction de la Râșnov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!