Între pagini de reviste

Una pleacă, alta vine. De fapt revine, sub o nouă formă, sub o nouă conducere. Am remarcat nu de mult anunțul ce a precedat apariția noii ediții a Revistei Nautilus, sub egida prestigioasei edituri Nemira. Ne bucurăm astăzi să răsfoim paginile virtuale și poate, într-un viitor apropiat, pe cele plăcut de răsfoit ale unei reviste de colecție.

Marian Coman, cunoscut scriitor și jurnalist, colaborator apropiat al Revistei HAC!, unde ne-a încântat mai multe sezoane, a preluat cârma noii reviste, aducând un proaspăt suflu de normalitate și implicare în viața literară a urbei.

Preluăm și apreciem la justa valoare câteva îndemnuri și principii care ar trebui însușite, din pledoaria pro domo intitulată sobru „Ghidul colaboratorului”, îndemnându-vă să-l citiți cu atenție, alături de celelalte pagini ale unui prim număr, deosebit de atrăgător prin titlurile și autorii pe care-i include.

Felicitări Nemira, la cât mai mult multe ediții – Revista Nautilus!

Cum spuneam, sunt câteva tipuri de texte non-fiction de care nu suntem interesați. În primul rând, nu ne trimite articole apărute deja în altă parte. Apoi, nu vrem să publicăm recenzii de carte seci, prăfuite sau alambicate pe care le-ar citi doar autorii volumelor recenzate și părinții lor. Știi despre ce vorbim, suntem siguri. Nu ne interesează nici articolele despre evenimentele din fandomul românesc, despre premiile cutare sau cutare, nu ne privesc disputele dintre grupul X și gașca Y, iar polemicile și atacurile la persoană nu își vor găsi locul aici.”

Fragment preluat din http://revistanautilus.ro/ghidul-colaboratorului/

 

Eugen Lenghel

http://lenghel.net

Eugen Stefan Lenghel (n. 10 ianuarie 1966) este specialist în informatică cu experiență de peste 30 de ani. Din 1986 a frecventat Cenaclul studențesc „Solaris”, intrând în viața literară doar puțin după începutul vieții profesionale. Una dintre prozele sale a fost selectată pentru publicare în Almanahul „Anticipația 1990”, urmată de publicarea în numărul 6 al colecției „Clubul SF”, în 1990, a altor două povestiri. După o perioada de consolidare profesională, a reluat activitatea literară în paginile unor reviste online și antologii, dintre care se pot menționa antologia de proză scurtă "Ferestrele Timpului", Tracus Arte, 2013 şi antologia de poem fantastic "Cerul de Jos", Editura Virtuală, 2013. Debutul în volum personal este concretizat prin selecția de proză scurtă "9 Istorii Reutilizate", Editura Tritonic, 2014. În același an, la Târgul de carte Gaudeamus, lansează volumul de proză scurtă "Numărătoare Inversă", la editura Tritonic. În 2015 an revine cu volumul "Fermierul virtual", la Editura Tracus Arte dublat de volumul prin care abordează noi tematici "Instabilitate cuantică", la Tritonic, ambele fiind lansate la Târgul de carte Gaudeamus 2015. Urmează lansarea în 2017 a volumului „Proximul cuantic”, publicat cu sprijinul Editurii Eikon, care cuprinde două proze premiate. Pe lângă volumele de mai sus, contribuie cu de proză scurtă, eseuri și articole diverse în Luceafărul de dimineață, Revista SRSFF, Revista Nautilus, Gazeta SF şi Fictiuni.ro. Experiența de coordonator în publicistica virtuală începând cu 2010, i-a permis ca în 2013 să înființeze revista de literatură și arte vizuale Fictiuni.ro, pe care o conduce în prezent. Tot în 2013 inițiat și continuă să organizeze Festivalul Science & Fiction de la Râșnov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!