O primăvară bogată în inspirație, din partea Redacției Ficțiunilor!

 O primăvară bogată în inspirație, din partea Redacției Ficțiunilor!

Vă salutăm, dragi colegi scriitori și dragi cititori!

Odată cu venirea primăverii, dorim să vă oferim un cadou care să vă inspire și să vă motiveze în călătoria voastră de creație.

În primul rând, trebuie să vă reamintim că aceasta este perioada noilor începuturi. La fel cum natura revine la viață după o iarnă lungă, creativitatea și ideile voastre pot înflori, de asemenea. Așa că nu vă fie teamă să încercați ceva nou, fie că este vorba de un gen nou, un stil sau o tehnică de scriere. Îmbrățișați prospețimea primăverii și lăsați-o să vă insufle noi energii în inițiativele voastre.

Mai mult, vă încurajăm să profitați de zilele mai lungi și de vremea mai caldă. Ieșiți afară și faceți o plimbare, petreceți timp în natură sau pur și simplu stați pe verandă și savurați soarele. Aceste momente de relaxare și conexiune cu natura pot inspira creativitatea.

În cele din urmă, vă reamintim că scrierea este o călătorie, nu o destinație. Nu puneți prea multă presiune ca prima variantă să vă iasă perfect sau să fie totul clar înainte de prima corectură. Bucurați-vă de procesul de scriere și lăsați-l să fie o sursă de împlinire în viața voastră.

Așadar, sărbătorim împreună o primăvară minunată, plină de creativitate, inspirație și bucurie. Scrieți cu spor și lăsați să se vadă că vă place!

Eugen Lenghel

http://lenghel.net

Eugen Stefan Lenghel (n. 10 ianuarie 1966) este specialist în informatică cu experiență de peste 30 de ani. Din 1986 a frecventat Cenaclul studențesc „Solaris”, intrând în viața literară doar puțin după începutul vieții profesionale. Una dintre prozele sale a fost selectată pentru publicare în Almanahul „Anticipația 1990”, urmată de publicarea în numărul 6 al colecției „Clubul SF”, în 1990, a altor două povestiri. După o perioada de consolidare profesională, a reluat activitatea literară în paginile unor reviste online și antologii, dintre care se pot menționa antologia de proză scurtă "Ferestrele Timpului", Tracus Arte, 2013 şi antologia de poem fantastic "Cerul de Jos", Editura Virtuală, 2013. Debutul în volum personal este concretizat prin selecția de proză scurtă "9 Istorii Reutilizate", Editura Tritonic, 2014. În același an, la Târgul de carte Gaudeamus, lansează volumul de proză scurtă "Numărătoare Inversă", la editura Tritonic. În 2015 an revine cu volumul "Fermierul virtual", la Editura Tracus Arte dublat de volumul prin care abordează noi tematici "Instabilitate cuantică", la Tritonic, ambele fiind lansate la Târgul de carte Gaudeamus 2015. Urmează lansarea în 2017 a volumului „Proximul cuantic”, publicat cu sprijinul Editurii Eikon, care cuprinde două proze premiate. Pe lângă volumele de mai sus, contribuie cu de proză scurtă, eseuri și articole diverse în Luceafărul de dimineață, Revista SRSFF, Revista Nautilus, Gazeta SF şi Fictiuni.ro. Experiența de coordonator în publicistica virtuală începând cu 2010, i-a permis ca în 2013 să înființeze revista de literatură și arte vizuale Fictiuni.ro, pe care o conduce în prezent. Tot în 2013 inițiat și continuă să organizeze Festivalul Science & Fiction de la Râșnov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!