Timp topit în aur

Cover-11
Timpul s-a topit în aur. Timpul s-a oprit în loc odată cu amintirile, şoptindu-ne discret să nu-l uităm, ultimul soare al verii. S-a aşternut uşor pe dealuri, încet stingându-se în culori de flacără.

Încerc să scriu o poezie şi oricât de tare m-aş strădui, iese doar proză. Doar Sorin se minuna de răbdarea de a aşterne cuvinte pe pagină, în speranţa că se va umple. E mult mai uşoară poezia, spunea el. Sunt convins că nu. E mai grea poezia. E mai greu de scris, e mai greu de descifrat. Dar e la fel de uşor de citit.

Ne-am gândit să vă oferim o selecţie de scrieri ale poeţilor contemporani, poate vă prinde gustul de citit poezie. De descifrat versuri. Poate e bine să luăm aminte din când în când la poeţii dintre noi, iar uneori să mai citim şi plachete de versuri. Din când în când. Ca orice altă carte. Se pot lua şi autografe. Cert.

Eugen Lenghel

http://lenghel.net

Eugen Stefan Lenghel (n. 10 ianuarie 1966) este specialist în informatică cu experiență de peste 30 de ani. Din 1986 a frecventat Cenaclul studențesc „Solaris”, intrând în viața literară doar puțin după începutul vieții profesionale. Una dintre prozele sale a fost selectată pentru publicare în Almanahul „Anticipația 1990”, urmată de publicarea în numărul 6 al colecției „Clubul SF”, în 1990, a altor două povestiri. După o perioada de consolidare profesională, a reluat activitatea literară în paginile unor reviste online și antologii, dintre care se pot menționa antologia de proză scurtă "Ferestrele Timpului", Tracus Arte, 2013 şi antologia de poem fantastic "Cerul de Jos", Editura Virtuală, 2013. Debutul în volum personal este concretizat prin selecția de proză scurtă "9 Istorii Reutilizate", Editura Tritonic, 2014. În același an, la Târgul de carte Gaudeamus, lansează volumul de proză scurtă "Numărătoare Inversă", la editura Tritonic. În 2015 an revine cu volumul "Fermierul virtual", la Editura Tracus Arte dublat de volumul prin care abordează noi tematici "Instabilitate cuantică", la Tritonic, ambele fiind lansate la Târgul de carte Gaudeamus 2015. Urmează lansarea în 2017 a volumului „Proximul cuantic”, publicat cu sprijinul Editurii Eikon, care cuprinde două proze premiate. Pe lângă volumele de mai sus, contribuie cu de proză scurtă, eseuri și articole diverse în Luceafărul de dimineață, Revista SRSFF, Revista Nautilus, Gazeta SF şi Fictiuni.ro. Experiența de coordonator în publicistica virtuală începând cu 2010, i-a permis ca în 2013 să înființeze revista de literatură și arte vizuale Fictiuni.ro, pe care o conduce în prezent. Tot în 2013 inițiat și continuă să organizeze Festivalul Science & Fiction de la Râșnov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!