Un început de an „criminal“

000-FICTIUNI4_cover-scrisÎncepem anul precum l-am terminat. O atmosferă gri care te îndeamnă la „noir” şi „crime”, la depănat teoria conspiraţiei şi la investigat ce-a mai făcut big brother în versiunea sa corporatistă.

Continuăm cu seria de interviuri acordate lui Ionuț Bănuță de autorii nordici de mistery and thriller cu ocazia Gaudeamus 2013, însoţite de un altul în cam aceleaşi tonalităţi, oferit de un autor român al genului.

La capitolul literatură vă supunem atenţiei două schiţe semnate de Dănuţ Ungureanu si Florin Pîtea şi o cronică a recent apărutei antologii „Ferestrele timpului”, propusă de Stefana Czeller.  Și vă prezentăm în premieră absolută o povestirea a cunoscutului scriitor Petrică Sârbu, alias Don Simon

Două materiale sugerate de Rareş Iordache, doctor în filosofie, ne vor putea îndruma pe tărâmul viralului, instrument involuntar sau poate nu, al creşterii audienţei; în vreme ce articolul de creativ writing al lui Florin Pîtea, doctor în filologie, ne poate îndruma spre reţeta succesului, prin revizuire continuă.

Voi insista mai puţin asupra altor gânduri şi impresii propunându-vă pur şi simplu spre lectură prima ediţie din acest an a revistei Ficţiuni.ro.

Cât despre numărul viitor, vă putem dezvălui că va avea ca temă fantasticul şi mitologicul românesc.

 

 

Eugen Lenghel

http://lenghel.net

Eugen Stefan Lenghel (n. 10 ianuarie 1966) este specialist în informatică cu experiență de peste 30 de ani. Din 1986 a frecventat Cenaclul studențesc „Solaris”, intrând în viața literară doar puțin după începutul vieții profesionale. Una dintre prozele sale a fost selectată pentru publicare în Almanahul „Anticipația 1990”, urmată de publicarea în numărul 6 al colecției „Clubul SF”, în 1990, a altor două povestiri. După o perioada de consolidare profesională, a reluat activitatea literară în paginile unor reviste online și antologii, dintre care se pot menționa antologia de proză scurtă "Ferestrele Timpului", Tracus Arte, 2013 şi antologia de poem fantastic "Cerul de Jos", Editura Virtuală, 2013. Debutul în volum personal este concretizat prin selecția de proză scurtă "9 Istorii Reutilizate", Editura Tritonic, 2014. În același an, la Târgul de carte Gaudeamus, lansează volumul de proză scurtă "Numărătoare Inversă", la editura Tritonic. În 2015 an revine cu volumul "Fermierul virtual", la Editura Tracus Arte dublat de volumul prin care abordează noi tematici "Instabilitate cuantică", la Tritonic, ambele fiind lansate la Târgul de carte Gaudeamus 2015. Urmează lansarea în 2017 a volumului „Proximul cuantic”, publicat cu sprijinul Editurii Eikon, care cuprinde două proze premiate. Pe lângă volumele de mai sus, contribuie cu de proză scurtă, eseuri și articole diverse în Luceafărul de dimineață, Revista SRSFF, Revista Nautilus, Gazeta SF şi Fictiuni.ro. Experiența de coordonator în publicistica virtuală începând cu 2010, i-a permis ca în 2013 să înființeze revista de literatură și arte vizuale Fictiuni.ro, pe care o conduce în prezent. Tot în 2013 inițiat și continuă să organizeze Festivalul Science & Fiction de la Râșnov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!