Vine încă o vară

Suntem nevoiți cu toții să înfruntăm cruda realitate. Criza e departe de a fi trecut. Încă o vară cu concedii sacrificate e pe cale sa înceapă. Culori și non-culori s-au amestecat într-un etern gri cenușiu. Astfel că spunem noi, după 18 apariții mai mult sau mai puțin potrivite, e momentul să facem o pauză, un pas înapoi, pentru a reevalua din perspectivă efortul din ultimele trei semestre. De aceea, pe perioada următoarelor trei luni de vară vă vom lăsa cu colecția – sperăm cât mai bogată – pe care ați fi putut-o realiza la Bookfest și ne vom permite o vacanță de vară în ale scrisului online. Sperăm ca în septembrie să vă putem surprinde cu un nou format, noi texte, mai bune si mai bine șlefuite.

Fiți pregătiți pentru noi concursuri, cu premii neașteptate. Câștigătoarea ultimului concurs e așteptată ca vedetă la Râșnov și ne-am dori sa fie cât mai mulți care să scrie măcar tot atât de bine.

În numele redacției Ficțiuni.ro și al meu personal, vă mulțumim pentru că sunteți alături de noi, pentru ca ne-ați citit și ne-ați ajutat să existăm! Ne revedem la toamnă!

Eugen Lenghel

http://lenghel.net

Eugen Stefan Lenghel (n. 10 ianuarie 1966) este specialist în informatică cu experiență de peste 30 de ani. Din 1986 a frecventat Cenaclul studențesc „Solaris”, intrând în viața literară doar puțin după începutul vieții profesionale. Una dintre prozele sale a fost selectată pentru publicare în Almanahul „Anticipația 1990”, urmată de publicarea în numărul 6 al colecției „Clubul SF”, în 1990, a altor două povestiri. După o perioada de consolidare profesională, a reluat activitatea literară în paginile unor reviste online și antologii, dintre care se pot menționa antologia de proză scurtă "Ferestrele Timpului", Tracus Arte, 2013 şi antologia de poem fantastic "Cerul de Jos", Editura Virtuală, 2013. Debutul în volum personal este concretizat prin selecția de proză scurtă "9 Istorii Reutilizate", Editura Tritonic, 2014. În același an, la Târgul de carte Gaudeamus, lansează volumul de proză scurtă "Numărătoare Inversă", la editura Tritonic. În 2015 an revine cu volumul "Fermierul virtual", la Editura Tracus Arte dublat de volumul prin care abordează noi tematici "Instabilitate cuantică", la Tritonic, ambele fiind lansate la Târgul de carte Gaudeamus 2015. Urmează lansarea în 2017 a volumului „Proximul cuantic”, publicat cu sprijinul Editurii Eikon, care cuprinde două proze premiate. Pe lângă volumele de mai sus, contribuie cu de proză scurtă, eseuri și articole diverse în Luceafărul de dimineață, Revista SRSFF, Revista Nautilus, Gazeta SF şi Fictiuni.ro. Experiența de coordonator în publicistica virtuală începând cu 2010, i-a permis ca în 2013 să înființeze revista de literatură și arte vizuale Fictiuni.ro, pe care o conduce în prezent. Tot în 2013 inițiat și continuă să organizeze Festivalul Science & Fiction de la Râșnov.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.