Antologie SF, la Brașov – Florentina Anton-Popa

După cum vă informam și în numărul trecut al revistei noastre, între 4 și 6 octombrie 2019, Clubul de Science Fiction și Fantasy Antares a organizat la Brașov ediția a III-a a festivalului AntareSFest, evenimentele având drept gazde pe inimoșii noștri colegi brașoveni, sprijiniți de Biblioteca Județeană „Gheorghe Barițiu“.

Cu această ocazie, pasionații de literatură Science Fiction (și nu doar ei)  s-au putut bucura de lansarea antologiei de proză scurtă care a împrumutat numele ediției de anul acesta a festivalului AntareSFest – „Încotro, Homo Cosmicus?”, antologator fiind neobositul Nic Dobre.

Antologia cuprinde unsprezece povestiri şi un articol – în total douăsprezece texte dedicate cuceririi spaţiului cosmic. Noutatea care face ca noua selecție de texte să iasă cumva din tipare o constituie atât ilustrare fiecărui text cu o imagine semnificativă, cât și realizarea unui calendar pentru anul 2020, în care fiecare filă cuprinde un scurt citat dintr-o povestire şi o reprezentare grafică dedicată textului respectiv.

Ilustrațiile inspirate aparțin Alexandrei Gold, iar ce a ieşit… puteţi vedea doar achiziționând antologia, cât şi în calendarul SF.

Pentru a vă stârni curiozitatea, vă voi preciza că veți găsi în antologie povestiri scrise de Dănuţ Ungureanu, Liviu Surugiu, Sergiu Someşan, Daniel Timariu și Teodora Matei. Pe ceilalți vă las plăcerea de a-i descoperi singuri.

Am să amintesc doar că printre ei se numără colaboratoarea noastră Elena Olteanu și redactorul fictiuni.ro Nicu Gecse.

Vă îndemn să vă procurați antologia „Încotro, Homo Cosmicus?” și vă urez tuturor: Lectură plăcută!

Florentina Anton Popa

Sugestii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.